23.10.2011

Designmaitotölkit ja maitotölkkien kuvituskilpailu

Kuva: Valio

Tällä viikolla julkistetut Valion taidemaitotölkit ovat olleet esillä jo niin monessa paikassa, että esiteltäköön tässä vain Designfriikin suosikkitölkki, kalustemuotoilija ja sisustusarkkitehti Eero Aarnion kuvittama täysmaito. Se istuu minimalistiseen tyyliin hyvin ja on hauska uutuus, vaikka lehmiä on tietysti nähty maitotölkin kyljessä ennenkin. Harmi että kyseessä on täysmaito, jota ei tule ostettua...

Muut tölkkejä kuvittaneet taiteilijat ovat Angry Birds -hahmot piirtänyt Tuomas Erikoinen, kuvittaja Klaus Haapaniemi, muotoilija ja sisustusarkkitehti Kristiina Lassus, arkkitehti Jenni Reuter, suunnittelija Paola Suhonen, keraamikko ja muotoilija Oiva Toikka ja vaatesuunnittelija Tiia Vanhatapio.

Designmaitotölkit ovat kaupoissa viimeistään marraskuussa. Niitä painetaan noin 130 miljoonaa kappaletta ja myynti jatkuu huhtikuuhun 2012 asti. Kuvitusten pohjina olevat uniikkityöt huutokaupataan tammikuussa SOS-lapsikylän hyväksi.

Valio on aiemminkin kuvittanut maitotölkkejä taiteella - kuvia vuoden 2005 tölkeistä löytyy täältä.

Tämänkertaiseen kampanjaan liittyy 19.12.2011 asti käynnissä oleva kilpailu, jossa kuka tahansa voi kuvittaa maitotölkin ja sekä eniten yleisöääniä saanut että Valion raadin valitsema voittaa 500 euron lahjakortin Finnish Design Shopiin. Alla Designfriikin suosikit tähän mennessä jätetyistä töistä!

"TheRealDeal"
by ArtNinja

"Rakkaudesta"
by maijalainen

"koodi"
by maitokahvi

"Maitorock"
by Kevätheinä

Maitotölkkien värit ovat muuten eri maissa aika erilaiset. Kasper Stromman on tehnyt aiheesta hauskaa tutkimusta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti