27.2.2013

Hammasharjaperiaate

Kuva: Orofacial

Miksi monet tavarat ovat usein hukassa, mutta hammasharja ei juuri koskaan?  Koska hammasharjalla on oma erityinen säilytyspaikkansa (muki tai muu teline), joka sijaitsee niin helpossa paikassa että harja on helppo palauttaa sinne jokaisen käyttökerran jälkeen.

Jenni kertoo Sheila Chandran lanseeraamasta hammasharjaperiaatteesta: "Ensinnäkin hammasharjaa pidetään käden ulottuvilla siellä, missä sitä joka päivä tarvitaan. Toisin sanoen lavuaarin lähellä, missä hampaatkin pestään. Toiseksi harja palautetaan aina samaan paikkaan heti käytön jälkeen – kerta toisensa jälkeen. Ja katso! Hammasharja ei häviä koskaan."

Hammasharjaperiaatetta voi soveltaa kaikkeen muuhunkin säilytykseen. Kun tavaroita säilytetään helpossa paikassa lähellä niiden käyttöpaikkaa, ne palautuvat luonnollisesti paikoilleen eivätkä katoile ympäri asuntoa. Ja koska epäsiisteinkin ihminen pystyy yleensä palauttamaan hammasharjan oikealle paikalleen joka päivä, kuka tahansa meistä pystyy samanlaiseen järjestelmällisyyteen, jos kodin säilytyspaikat on suunniteltu hyvin :)

Katso myös:
Designfriikin vinkit: Säilytys
Säilytys eteisessä
KonMari - siivouksen elämänmullistava taika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti