22.12.2012

Kuukauden vinkki: Kaunis lämpöpatteri

Kun pakkanen alkaa tuntua varpaissa sisätiloissakin, lämpöpatterit ja lämmittimet tulevat tarpeeseen. Mutta ne ovat usein kovin epäesteettisen näköisiä. Ratkaisu voi tietysti olla patterinsuojus tai -suoja (kunhan ilmanvaihto toimii), mutta jos et halua seinien vierustoille entistäkin enemmän tavaraa, tässä muutama idea.

Kuva: Alex Ragone

Lämpöpatterin maalaus

Jos sinulla ei satu olemaan upeaa 100 vuotta vanhaa patteria, helpoin tapa yrittää maastouttaa sitä on maalata se seinän väriseksi. Yleensä patterit ovat valkoisia, joten valkoiset seinät vähentävät niiden silmille hyppimistä.

Kuva: m&s weiss

Mutta ei ole mukavaa, että seinän väri pitäisi valita patterin ehdoilla. Värikäs lämpöpatteri ja samanvärinen seinä näyttää ainakin Designfriikin silmään paljon kodikkaammalta kuin tavallinen valkoinen.

Kuva: Reza

Mitä ei voi piilottaa, voi korostaa. Punaiseksi maalattu lämpöpatteri olisi hieno valkoistakin seinää vasten.

Kuva: Courtney Bailey Graham

Teolliseen tyyliin sopii myös hopeanvärinen lämpöpatteri.

Lämpöpatterin tuunaus

Aina pattereita ei haluta tai voida lähteä maalaamaan. Silloin niiden koristelua voisi kokeilla d-c-fix-tarralla, joka tunnetusti loihtii esimerkiksi kylpyhuoneen kaakelit sopivan värisiksi. Designfriikki ei ole kokeillut d-c-fixiä lämpöpattereihin, joten jätä kommentti, jos sinulla on kokemusta asiasta!

Uudenlaiset lämpöpatterit

Suuremmalla budjetilla saatavilla on myös aivan eri näköisiä lämpöpattereita.

Lämmittimet

Kuva: ModResDes / Julien Bergignat

Julien Bergignat puolestaan on suunnitellut Akopo-lämmittimen konseptin, joka sijoittuu jonnekin patterin ja lämmittimen välimaastoon. Siinä on seinälle kiinnitettävän lämmittimen lisäksi osia, joita voidaan lämmitettyinä pitää esimerkiksi niskaa vasten.

Erilliset lämmittimetkin voivat olla tyylikkäitä - katso esimerkiksi Plus Minus Zero ja Stelpro (ei toimitusta Suomeen). Tuulettimista tunnetulla Dysonilla on nykyisin myös yhdistetty tuuletin ja lämmityslaite.

Ei kommentteja: