28.9.2015

OpenHouseHelsinki: Kruununmakasiini ja muu Sörnäinen

OpenHouseHelsinki avasi jälleen Helsinki Design Weekin aikana ovia tiloihin, joihin yleisöllä ei tavallisesti ole pääsyä. Designfriikki kävi tsekkaamassa kohteita Sörnäisissä.


Kuva (Helsingin kaupungin Kruununmakasiini-esite): Designfriikki

Moni on varmasti katsellut Hämeentietä pohjoiseen kulkiessaan pian Kurvin jälkeen oikealla olevaa punatiilistä rakennusta ja miettinyt, mikä se mahtaa olla. Se on Kruununmakasiini, eli toiminut alun perin viljavarastona.


Kuva (Kruununmakasiini): Designfriikki


Kuva (Kruununmakasiini): Designfriikki

Makasiini on tällä hetkellä tyhjillään. Kuka kunnostaisi siitä vaikkapa mukavan kahvilan? Helsingin kaupungilta voi kysellä lisää, jos kiinnostusta löytyy.

Seuraavaksi pari muuta entistä teollisuusrakennusta Sörnäisistä. Entinen separaattoritehdas Sörnäisten rantakadun ja Kaikukadun kulmassa on nykyisin lähinnä virastokäytössä:


Kuva: Designfriikki

Alla entinen saippuatehdas, nykyinen Teatterikorkeakoulu samoin Sörnäisten rantatien ja Kaikukadun kulmassa. Huomaa kontrasti Merihaan omalla tavallaan kauniiden massiivisten betonitalojen kanssa :)


Kuva: Designfriikki

Lopuksi vielä kuva hylätystä teollisuuskiinteistöstä, joka sijaitsee Haapaniemenkadun ja Kaikukadun välissä Teatterikorkeakoulun takana. Tällaista rappioromantiikkaa ihaileva Designfriikki oli heti miettimässä, koska tästä saadaan loft-asuntoja. Ilmeisesti talossa on kuitenkin liian kalliiksi käyviä asbestiongelmia, ja se purettaneen.


Kuva: Designfriikki

Kävitkö sinäkin OpenHouseHelsingin kohteissa tänä vuonna?

2 kommenttia:

  1. Missä käytössä tuo rappiorakennus on ollut?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En muista tarkasti, mutta jonkinlainen tehdas se taisi olla...

      Poista