15.3.2011

Designfriikin oma tyyli

Kuva: Divaani

Designfriikin omaa tyyliä voisi ehkä parhaiten luonnehtia sanalla teollinen.

Sisustusmateriaaleista viehättävät eniten betoni, metalli ja lasi. Tekstiileissä (teko)nahka miellyttää ulkonäöllään, mutta mukavuustekijät saavat usein valitsemaan puuvillan. Rakenteeltaan erilaisten tekstiilien kuten nahan, puuvillan ja sametin tai muun eläväpintaisen materiaalin yhdistäminen kiehtoo, samoin kuin kovissa materiaaleissa esimerkiksi betonin ja lasin yhdistäminen.

Värimaailma on melko monokromaattinen: mustaa, valkoista ja harmaata, mutta esimerkiksi kirkas vihreä, voimakas keltainen ja hot pink (mikä se on suomeksi?) kilpailevat suosiosta mustavalkoisuuden piristysvärinä.

Suosikkikalusteet ovat yksinkertaisia ja koriste-esineitä on vähän, mutta aivan minimalistinen Designfriikin tyyli ei ole. Oma koti ei ole tiptop-siisti juuri koskaan, leikkokukat eivät piristä tavallista päivää sisustuslehtien tyyliin (vaikka se olisi kyllä mukavaa!) ja ihmiset eivät liu'u eteerisesti huoneesta toiseen valkoisissa pellava-asuissa. Sisustusesineet ja erityisesti kalusteet eivät ole kallista designia vaan omaa silmää miellyttäviä valintoja kohtuuhintaisista vaihtoehdoista.

Designfriikki kirjoittaa kuitenkin kaikesta itseään miellyttävästä designista, niin edullisesta kuin hintansa vuoksi tavoittamattomastakin. Ideat ovat tässä blogissa tärkeintä, ei merkki, hinta eikä se, aikooko ylipäätään hankkia kotiinsa mitään uutta.

Katso myös:
Valoa kevääseen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti