10.1.2012

Designfriikin suosikit: Herätyskellot

Kuva: XciteFun.net Forum / Wil van den Bos

Markkinoiden pähein herätyskello on ehdottomasti Wil van den Bosin suunnittelema metallinen Bomba. Sitä myyvien sivustojen mukaan numeroiden vaihtuminen ei aiheuta kovaa ääntä ja ne näkyvät pimeässäkin portaattomasti säädettävän sinisen led-valon ansiosta (sinisyys taitaakin sitten olla ainoa miinus). Toimii verkkovirralla. Designfriikki ei kyennyt löytämään hopeanväristä Bombaa Suomeen toimittavaa verkkokauppaa (vinkkaa jos tiedät), mutta Pulju.net on ainakin jossain vaiheessa myynyt Bomban mustaa versiota.

Kuva: Best Furniture Ideas / Authentics

Verkkovirralla toimiva pyöreä ja valkoinen Authenticsin Blanc LED -herätyskello on esiintynyt paljon blogeissa, niin Authenticsin kuin OBH Nordicankin versiona. Useiden sivustojen mukaan Authenticsin hieman kalliimmassa versiossa on myös valon voimakkuuden säätö, mitä ei tosin mainita heidän omilla sivuillaan. Tällä hetkellä Authentics Blanc LED näyttää irtoavan edullisimmin Design 55:lta eBayn kautta.

Himmennin lieneekin tarpeen, sillä edullisempi OBH Nordican versio (muistaakseni oli joskus noin 25-30 € Sokoksella) valaisee niin voimakkaasti, että sen kanssa on mahdotonta nukkua edes samassa huoneessa (ja valo on siis päällä koko ajan). Jos kelloa ei aiota käyttää makuuhuoneessa (vaikka eihän sitä sitten voi sanoa herätyskelloksi...), ongelmaksi jää hyvin näkyvä logo kellotaulun numeroiden alapuolella. Se on kuitenkin helppo irrottaa esimerkiksi kynsilakanpoistoaineella (juttua logosta ja sen poistamisesta löytyy mm. Sisustusta ja sitruunoita -blogista). Kannattaa irrottaa logoa varovasti pumpulipuikon avulla, koska kynsilakanpoistoaine naarmuttaa kellotaulua.

Yksinkertainen ja kaunis Seiko Standard -herätyskello aiheutti ihastusta Avaruusasema-blogissa. Rakuten toimittaa Seiko Standardia Suomeenkin asti, mutta kovilla postituskuluilla (ja tällä hetkellä kello on lisäksi loppuunmyyty). Designfriikin toiveissa olisi lisäksi, että kellossa olisi joko valaistut numerot tai koko ajan päällä oleva himmeä taustavalo, joita tässä kellossa ei taida olla.

Kuva: fueledbycoffee / IKEA

Samasta tyylistä rujompi versio on IKEAn SLABANG-herätyskello, joka näyttää jo poistuneen valikoimasta (eikä siinäkään ole sitä pysyvää valoa). SLABANG oli kuitenkin jotenkin sympaattinen kello, ehkä siksikin että siitä oli saatavana myös ainakin keltainen ja punainen malli. Ja mikä nimi - voiko mikään kuvata aamuista herätyskellon läimäämistä paremmin?

Kuva: OK Great

Homeloolla on valikoimassaan yllä näkyvä sekä vieläkin kauniimpi isompi puinen herätyskello. Nämä olisi kiva nähdä livenä - onko puu vaaleanharmaata, koivunväristä vai jotakin muuta? Olisi hienoa, jos se olisi valkoista...

Kuva: Surprise Me


Kuva: Johan Brengesjö

Tämä viimeinen, Johan Brengesjön suunnittelema Silent Alarm Clock on vasta konseptiasteella, mutta esiteltäköön se tässä muiden kauniiden kellojen rinnalla. Tämä kello ei herätä äänellä, vaan siihen on liitetty kaksi ranneketta, jotka herättävät värisemällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti