4.5.2013

Helmet-kirjasto tarjoaa sisustuslehtiä digitaalisina

Kuva: RB Digital / Zinio / Helmet

Viimeksi kuluneiden parin viikon kuumin uutinen lehtirintamalta on, että pääkaupunkiseudun kirjastosysteemi Helmet alkoi tarjota digitaalisia lehtiä luettavaksi missä vain ja millä laitteella vain. Valikoimasta löytyy lähes 200 lehteä eri aiheista, pääasiassa englanniksi, mutta myös mm. ranskaksi.

Kirjastojen koneilla on ennenkin voinut selata joitakin kokoelmia, mutta uusi palvelu mahdollistaa lehtien lukemisen omilla laitteilla ja muuallakin kuin kirjaston verkossa. Tarvitaan vain pääkaupunkiseudun kirjastokortti ja erilliset tunnukset palveluun. Kortin saavat muutkin kuin pääkaupunkiseudulla asuvat, mutta sitä täytyy hakea henkilökohtaisesti jossakin pääkaupunkiseudun kirjastossa.

Palvelu on mainio, mutta vaatii hiukan opettelua. Zinio on lehtipalvelu, josta voi normaalisti ostaa lehtiä. Helmet on tehnyt RB Digital Gateway -nimisen palvelun kanssa systeemin, jolla Zinion tiettyjä (Helmetin ostamia) lehtiä pääsee lukemaan ilmaiseksi. Niinpä lehtiä lisätään lukulistalle RB Digitalin palvelussa ja ne luetaan Ziniossa. Tarvitaan siis kahdet käyttäjätunnukset.

Miten pääsee lukemaan Helmet-kirjaston digilehtiä?


  1. Hanki Helmet-kirjastokortti henkilökohtaisesti jossakin Helmet-kirjastossa.
  2. Tee käyttäjätunnus RB Digital Gateway -palveluun: klikkaa "Create account" ja anna kirjastokorttisi numero. Seuraavaksi palvelu kysyy sähköpostiosoitettasi ja nyt itse keksimääsi salasanaa. Saat lopuksi vielä sähköpostiisi viestin, jonka linkkiä klikkaamalla vahvistat tunnuksen luonnin.
  3. Tee käyttäjätunnus myös Zinio-palveluun käyttäen samaa sähköpostiosoitetta kuin äsken RB Digitalissa.
  4. Kun olet kirjautuneena molempiin palveluihin, etsi lehtiä RB Digitalin haulla ja klikkaa niitä, jolloin ne lisätään lukulistallesi Ziniossa.
  5. Lue lehdet Ziniossa.
  6. Käy säännöllisesti RB Digital -palvelussa tarkistamassa, onko uutta luettavaa tullut. Jos haluat siirtää luettavaa Zinioon, kirjadu sinnekin, ja klikkaa jälleen haluamiasi lehtiä RB Digitalissa siirtääksesi ne lukulistallesi Zinioon.

Hieman monimutkaista, mutta toimii alun ihmettelyn jälkeen ihan hyvin. Ilmeisesti ainakaan vielä palvelut eivät kuitenkaan osaa kertoa, jos lukemastasi lehdestä on ilmestynyt uusi numero, tai että aivan uusia lehtiä on tullut saataville.

Kiitos, Helmet! Designfriikki tykkää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti