1.4.2011

Kaj Franck 100 vuotta, Daalia ja muita kauniita postimerkkejä

Kuva: Posti

Posti julkaisi tänään viisi kakkosluokan postimerkkiä käsittävän Kaj Franck 100 vuotta -arkin. Selkeät muodot ja nostalgiset värit sopivat hyvin tuomaan ilmettä yksinkertaiselle kirjekuorelle. Merkit on suunnitellut Sanna Taskinen.
EDIT: Katso myös Kaj Franck 100 vuotta - juhlavuoden tapahtumia

Kuva: Posti

Tänään julkaistiin myös kahden merkin parina ilmestyneet ykkösluokan Daalia-postimerkit, joista toinen yllä. Parin toinen merkki ei ikävä kyllä herätä samanlaisia tarpeita saada merkkiä koristamaan kirjeitä.

Kuva: Posti
Minimalistisista syistä silmää miellyttää myös vuonna 2008 julkaistu ykkösluokan merkki, joka sisältyy Suomalaista taidetta -postimerkkivihkoon. Sen aiheena on Carolus Enckellin taideteos Minä.

Kuva: Posti
Vähemmän minimalistisia mutta väreiltään ja tunnelmaltaan harmonisia ovat kahden merkin parina julkaistut EUROPA: Tähtitiede -merkit. Niiden arvo tosin on epäkäytännöllisesti 80 senttiä.

Kuva: Posti

Jostakin syystä pidän myös Torronsuon kansallispuisto -merkistä (ykkösluokka). Lieneekö syynä savannia muistuttava maisema. Värit ovat joka tapauksessa hyvät.

Kuva: Posti

Eniten Designfriikin minimalistiseen tyyliin sopii kuitenkin jo loppuunmyyty Ruusunkukka-postimerkki. Miksi tästä Postin tähän asti kauneimmasta merkistä ei oteta lisäpainoksia?!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti