3.11.2011

Designfriikin suosikit: Palovaroittimet

Kun poltetaan lyhtyjä, on taas hyvä tarkistaa palovaroittimen kunto (ja tietysti säännöllisesti muulloinkin).

Palovaroittimien muotoiluun ei panostettu pitkään aikaan juuri ollenkaan, mutta onneksi poikkeuksia on alkanut löytyä ja kaunis ja tyylikäs palovaroitin ei ole enää mahdoton löytää:

Kuva: stilnet-design.de / Jacob Jensen

Jacob Jensenin palovaroitin on tyrmäävän tyylikäs. Jotain niin scifiä, että tällainen pitäisi ehdottomasti saada omaankin kattoon. Sieltä se tarkkailisi kodin turvallisuutta kuin emoalus. Saatavana on myös harmaa versio.

Kuva: Jalo Helsinki

Usein palovaroittimen halutaan olevan mahdollisimman huomaamaton. Jalo Helsingin uusi Kupu vastaa tähän tarpeeseen tavallisia rautakauppavaroittimia hitusen paremmin.

Kuva: Jalo Helsinki

Kupu-varoitin on saatavana monessa eri värissä, myös metallisena. Näin päin käännettynä siitä tulee mieleen saippuakuppi, mutta ei ehkä enää kattoon kiinnitettynä :)

Kuva: Jalo Helsinki

Jalo Helsingin toinen palovaroitinuutuus on kärpäsen muotoinen Lento, jota on myös saatavana monessa eri värissä - pinkkinäkin.

Jalo Helsingin palovaroittimia ei ole vielä myynnissä, mutta voit tilata heidän sivuiltaan sähköpostitiedotteen myynnin alkamisesta.
EDIT: Jalo Helsingin palovaroittimien myyntipaikat ovat mm. Finnish Design Shop, Stockmann, Kodin Ykkönen, Anttila, K-Rauta ja Prisma - katso koko lista heidän sivuiltaan.

Kuva: Crnchy.com

Tai sitten jotain ihan muuta. Miten olisi lintu katossa? Linnun muotoinen Chick-a-Dee-palovaroitin sopii sisustusesineeksi. Sitäkin on saatavana useassa eri värissä.

Katso myös:
Designfriikin suosikit: Jauhesammuttimet


Seuraa Designfriikkiä

2 kommenttia:

Aino kirjoitti...

En ole koskaan nähnyt muita kuin perinteisiä palovaroittimia. Täytyykin tutulle vinkata, heillä on edessä sellaisten valinta. Hauska tuo lintu! Meillä puolestaan on paloilmoittimen varmennustarkastus tulossa lähiaikoina. En tiennyt että on näinkin monia vaihtoehtoja, meille tuli aikoinaan aivan perinteiset.

Designfriikki kirjoitti...

Niinhän se taitaa olla että erikoisemmat palovaroittimet ovat jääneet lähinnä kuriositeetiksi, mutta ainakin tuota kärpäsen muotoista muistan nähneeni tavallisissa rautakaupoissakin vuosien mittaan! Ne ”tavallisetkin” ovat nykyään mielestäni ihan kivan näköisiä, eivätpähän pistä erityisesti silmään 🙂 Niin se mieli muuttuu reilussa 10 vuodessa 😅
En muista kuinka usein palovaroittimet pitäisi uusia, mutta se onkin hyvä ajankohta valita itselle mieluisia 👍