18.12.2011

Pie-ajastin

Kuva: Designfriikki

Design Wrightin suunnittelema Pie-munakello esiintyi tässä blogissa heinäkuussa voitettuaan palkintoja red dot -designkilpailussa. Joseph Josephin valmistama Pie osoittautui käytännössäkin hyväksi. Jäljellä oleva aika hahmottuu hyvin ja soittoääni ei ole korvia raastava.

Kuva (magneetin lisääminen Pie-ajastimeen): Designfriikki

Yksi puute Piessa on: toisin kuin voisi odottaa, sen tausta ei ole magneettinen. Niinpä Pien suurin etu - jäljellä olevan ajan näkyminen helposti pidemmänkin matkan päästä - jää hyödyntämättä kun sitä ei saa kiinnitettyä esimerkiksi jääkaapin oveen.

Ongelma on kuitenkin korjattavissa kiinnittämällä itse hankittu magneetti ajastimen taakse (ks. kuva yllä). Esimerkiksi Sinooperista (ja varmaan muistakin askarteluliikkeistä) löytyy magneettilevyä, jonka toisella pinnalla on tarraa (noin 9 €/A6). Muista huomioida Pien taustalevyä kiertävä korkeampi kohta (aivan litteä magneetti ei ehkä yllä pitämään Pieta paikoillaan).
EDIT 31.12.2011: Sinooperin magneettilevyn tarra ei kestänyt ajastimen painoa reilua viikkoa pidempään. Nyt testissä on jostain muualta (en muista paikkaa) ostettu kaksipuolinen teippi, jolla kiinnitin magneetin uudestaan.

Pie-ajastinta myydään verkkokauppojen lisäksi ainakin Stockmannilla ja Ruotsissa DesignTorgetilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti