28.8.2011

Suosikkiuutuudet: IKEA

IKEA-kuvasto 2012 tarjosi ehkä tavallista vähemmän Designfriikin makuun sopivia uutuuksia, mutta tietysti siinä esiintyi paljon vanhoja suosikkeja. Ja tuleehan niitä uutuuksia pitkin vuotta. Esitellään tässä nyt kuitenkin muutama uudesta kuvastosta löytynyt ihanuus.

Kuva: Inter IKEA Systems B.V.

LIMHAMN-hyllyn materiaali on ruostumaton teräs. Tämä sopisi lähes joka huoneeseen. Keittiöön astioille tai sellaisille keittiökoneille, jotka saavat olla esillä. Olohuoneeseen kirjoille. Eteiseen polkupyörän tarvikkeille, asusteille, postin ym. alas laskemiseen ja niin edelleen. Hylly on 89 cm korkea.

Kuva: Inter IKEA Systems B.V.

Harmaa ISALA-apupöytä jäi mieleen, vaikka sen tyylin ei tosiaankaan voi sanoa olevan kovin teollinen :) Ehkä yksityiskohdaksi muuten aivan pelkistettyyn mustavalkoiseen sisustukseen?

SKUBB-kenkälaatikot näyttävät käteviltä, sillä ne avataan sivusta ja laatikkokasoja ei siten tarvitse purkaa, kun etsitään juuri niitä tiettyjä kenkiä...

Kuva: Inter IKEA Systems B.V.

Nämä KORT-taidekortit (nimeltään Typografiat) olisivat aika kivoja myös kehystettyinä. Kehystetyt postikortit ovat muutenkin olleet viime aikoina mielessä - ehkä niistä syntyy vielä oma postauksensa.

Lopuksi vielä muutama Designfriikille uusi löytö, vaikka ne eivät enää olekaan uutuuksia:

Kuva: Inter IKEA Systems B.V.

Yksinkertainen metallinen REIDAR-tuoli on kaunis. Se sopii sekä sisä- että ulkotiloihin ja väreistä löytyy tällä hetkellä beige, valkoinen, musta, oranssi ja sininen (joka näyttää enemmän turkoosilta).

EDIT 20.2.2012: Sköna hem nimesi REIDARin ehdokkaaksi Ruotsin Årets möbel 2012 -kilpailuun

Kuva: Inter IKEA Systems B.V.

KIVIK-sarjasta löytyi tämä KIVIK-nojatuoli (nimeltään KIVIK 1-istuttava osa). Käsinojaton nojatuoli on ihanan vaatimaton ja niin pehmeän näköinen, että se kutsuu rojahtamaan siihen rennosti...

Kuva: Inter IKEA Systems B.V.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti