8.1.2012

Designfriikin suosikit: Saunaan

Kuva: Majvik

Pakkasen yllättäessä saunakin alkaa taas houkutella. Designfriikki ei ole osannut päättää, pitäisikö saunan olla aivan tumma (mutta hyvin valaistu) vai aivan vaalea (ja hyvin valaistu :). Saunan hyvä valaistus tarkoittaa tässä sitä, että saunassa ei ole hämärää eikä kirkas valo myöskään loista vain yhdestä pisteestä, vaan pehmeä epäsuora valo leviää joka puolelle. Ja myös niin, että se ei valaise ärsyttävästi saunassa olijoita, vaan pikemminkin seiniä, kattoa ja lattiaa. Yllä on hyvä esimerkki erään hotellin saunasta. Maisemista riippuen myös ikkuna voisi olla hyvä lisä.
EDIT 18.7.2012: Katso myös postaukset Valkoiset kiuaskivet ja Tampereen Asuntomessujen parhaat

Kuva: Karkkainen.com / Rento

Tyylikkäimmät kiulut löytyvät tällä hetkellä tuotemerkeiltä Rento (yllä) ja Opa (alla). Erityisesti Rento on esiintynyt viime vuosina monissa muissakin blogeissa. Sen tumma alumiinikiulu on sopivasti moderni, mutta ei silti näytä ihan orvolta perinteisemmässäkään saunassa. Kahvavaihtoehdot ovat vaalea puu ja kuvan kirsikkamainen väri (bambua), joiden joukkoon Designfriikki kaipaisi vielä jotakin muuta - ehkä valkoista ja mustaa vaihtoehtoa. Sarjaan kuuluva kauha on muuten myös alumiinia, joten se kolisee ikävästi kiulua vasten. Puinen tai muovinen kauha voi siksi olla parempi valinta metallikiulujen kanssa.

Kuva: Opa Muurikka

Opan sanko on mukavasti eri näköinen kuin perinteinen pystykahvallinen kiulu. Siitäkin saisi mielellään olla saatavana myös valko- ja mustakahvallinen versio, mutta ei tämäkään mitenkään paha ole.

Kuva: RentoSauna

Saunatuoksut myydään useimmiten pikkusievissä pulloissa, jotka eivät välttämättä miellytä minimalistin silmää kylpyhuoneen tai saunatilan hyllyssä. Siksi Rento-merkkiset tuoksut (koivuterva, juhannuskoivu ja eukalyptus 400 ml:n pulloissa) ovat mieluinen löytö: toki pullot ovat hieman isoja ja tuoksuvaihtoehtoja on vain kolme, mutta jos niistä löytää suosikkinsa niin pullo kelpaa mainiosti hyllylle. Kuvasta se ei käy niin hyvin ilmi, mutta näissä pulloissa on myös kaunis alumiininen korkki.

Kuva: Niels Epting

Pyyheaihetta käsiteltiin viimeksi toukokuussa, jolloin johtosijaa piti Finlayson hienoisella erolla Luhtaan, Stockmanniin, Ikeaan ja H&M:ään. Palataan pyyheasioihin uudestaan taas jonkin ajan kuluttua!

Katso myös


Habitare 2015 - kuvia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti