26.2.2012

Google Friend Connect poistuu vähitellen käytöstä - Muista päivittää blogilinkit!

Kuva: Twentyfour Students

Google Friend Connect (suomeksi Google-käyttäjäraati) eli monen blogin reunassa näkyvä lukijoiden naamagalleria poistuu vähitellen käytöstä. Tämä tarkoittaa sitä, että sen kautta ei voi enää seurata blogeja, vaan Google-tunnuksilla seuraaminen onnistuu jatkossa Bloggerin tai Google Plussan kautta. Jos seuraat Designfriikkiä jotakin muuta kautta (käyt täällä blogissa tai seuraat Facebookin, Twitterin, Blogilistan, Bloglovinin tai Feedlyn kautta tai meilitse), sinun ei tarvitse tehdä mitään :) Tämä koskee vain Google Friend Connectia.

Muiden kuin blogspot-osoitteessa olevien blogien osalta Friend Connect poistuu käytöstä tulevalla viikolla, mutta blogspot-blogien osalta vasta myöhemmin. Designfriikinkin seuraaminen onnistuu siis vielä toistaiseksi Friend Connectin avulla, mutta linkkejä kannattaa toki alkaa päivittää ajoissa. Alla on ohjeet Designfriikin seuraamiseen Feedlyssä tai muussa RSS-syötteenlukijassa, Bloggerissa ja Google Plussassa.

Feedly tai muu RSS-syötteenlukija


Syötteenlukijalla kuten Feedlyllä voit seurata blogeja ja muita sivustoja tallentamalla blogin osoitteen lukijaan. Sinun ei tarvitse käydä suosikkiblogiesi sivuilla etsimässä uutta luettavaa, vaan näet suoraan lukijassa, mitkä blogit ovat päivittyneet.
1. Mene osoitteeseen feedly.com, klikkaa Login ja kirjaudu sisään Google-tunnuksella (tai rekisteröi uusi tunnus)
2. Klikkaa vasemmalta Add Content. Anna seurattavan blogin tai muun sivuston osoite (designfriikki.blogspot.com) ja kun se ilmestyy hakukentän alle, klikkaa plus-merkkiä sen vierestä. Lisää sen jälkeen sivusto haluamaasi kategoriaan ja klikkaa Add-nappia.

Blogger


Jos käytät blogialusta Bloggeria, saatat haluta seurata muiden blogeja sen kautta.
1. Mene osoitteeseen blogger.com ja kirjaudu sisään Google-tunnuksellasi (tai rekisteröi uusi tunnus).
2. Mene Dahsboard- tai Hallintapaneeli-näkymään.
3. Klikkaa Reading list - tai Lukemisto-otsikon alapuolelta sinistä Add- tai Lisää-nappia, anna seurattavan blogin osoite (http://designfriikki.blogspot.com) ja klikkaa Next (tai "Seur.").
4. Klikkaa Follow (tai Lue).

Google Plus


Lisäämällä Designfriikin piiriisi/circleesi saat uudet jutut suoraan Google Plussan aloitussivun Streamiisi.
1. Mene osoitteeseen plus.google.com ja kirjaudu sisään Google-tunnuksellasi (tai rekisteröi uusi tunnus). Jos sinulla ei ole ennestään Google Plus -profiilia, täytä pyydetyt tiedot.
2. Mene Designfriikin Google Plus -sivulle (plus.google.com/114905250966881472590) ja klikkaa oikealta oranssia Follow-nappia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti