6.7.2015

Pieni mutta valoisa ja moderni asunto Vantaalta? SATO StudioKoti

Muistatteko vielä suunnitelman rakentaa pääkaupunkiseudulle kerrostaloja, jotka olisivat täynnä pieniä edullisia vuokrakoteja?


Kuva: SATO / Tuomas Uusheimo

Designfriikki kävi viime kuussa tutustumassa SATO StudioKotiin, joita suunnitellaan rakennettavaksi Martinlaaksoon Vantaalle, kunhan kaavamuutos menee läpi. StudioKodin on suunnitellut arkkitehti Mika Ukkonen Vuorelma Arkkitehdit Oy:stä.


Kuva: SATO / Tuomas Uusheimo

Malliasunto on valoisa ja moderni yksiö. Pieneen tilaan (15,5 m2 + parvi 6,3 m2) on saatu mahtumaan pieni olohuone, keittiö ja kylpyhuone, ja parvelle hieman matalampi makuuhuone. Lisäksi asunnossa on parveke. Huonekorkeus on lähes neljä metriä, mikä lisää tilantuntua. Talon yhteisistä tiloista löytyisi mm. viihtyisä pesutupa-kahvihuone.


Kuva: SATO / Tuomas Uusheimo

SATOn mukaan asunnon monistettavuuden ansiosta on päästy siihen, että vuokratasoksi on voitu kaavailla kohtuullista 500 euroa kuukaudessa. Tavoitteena on, että StudioKoti olisi aina alueen nykyisiä hintoja huomattavasti edullisempi, joten esimerkinomaisesti Kalasatamassa vuokra olisi 550 euron kieppeillä (tähän mennessä vain Martinlaakson on siis suunnitteilla StudioKoteja).

Säilytystilaa miniasunto ei juuri tarjoa (paitsi kaapeissa eteisessä ja portaiden alla), mutta suuri osa tulevista asukkaista lieneekin opiskelijoita, joiden nurkkiin ei vielä ole ehtinyt kertyä liikaa roinaa - toki pienempi asumistila kannustaisi hieman vanhempiakin pitämään tavaramäärän aisoissa :)

Katso video Ylen sivuilta >

Kohtuuhintaiset vuokra-asunnot todellakin olisivat tervetulleita pääkaupunkiseudulle. Voitaisiinkohan myös edullisia kaksioita tai kolmioita toteuttaa monistettavuuden keinoin?

SATO StudioKotiin pääsee tutustumaan Vantaan asuntomessuilla 10.7.-9.8.2015.

Lopuksi vielä hieman lisää visiointia - MIT Media Labin CityHome, jossa tilat muuntuvat päivän mittaan:Video: MIT Media Lab

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti